Yeşilçamda Bakkala Elletme Hastalığı :D


Yorumlar

Popüler Yayınlar

30.6.2014
19:06

Vişne Soslu Bonfile

vişneli bonfileVişne Soslu Bonfile

İftar için mükemmel bir tarif. Yapılışı çok zor değil ve vişne mevsiminde farklı bir lezzet denemek ister misiniz? İftar sofralarınızı şenlendirmek için mutlaka deneyin.

Malzemeleri: 

- 4 adet Dana Bonfile

-300 gram vişne

-75 gram ıslatılmış nohut

-4 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 adet orta boy kuru soğan

-2 adet sivri biber

-4 dilim Kızarmış ekmek

- Tuz, tane karabiber

Yapılışı: Vişnelerin tamamının  çekirdeklerini çıkaralım. Yarısını ayıralım ve yarısını robottan geçirerek püre haline getirelim. Sos tavasına vişneleri alalım ve 3-4 dakika kadar pişirelim ve vişne sosunu süzerek farklı bir kap içerisine alalım.

Haşlanmış nohutu düzelim üzerini geçene kadar su ekleyelim. Kısık ateşte nohutları yarım saat kadar pişirin.

Etlerin üzerine zeytinyağı gezdirerek karabiber ile tatlandırın. Ellerinizle yağlanmayan yerleri de yağlayın.

Bonfileleri arkalı önlü döküm tavada mühürleyin. Daha sonra yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve zeytinyağını ekleyin. 3-4 dakika kadar soteleyin ve daha sonra içerisine biberleri de ekleyin. 2-3 dakika daha soteledikten sonra nohutları ve vişneleri ekleyin. Etleri yerleştirip üzerlerine tuz ve karabiber ekleyin.

Etlerin üzerine vişne sosunu gezdirin. Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Servis yaparken kızarmış ekmeklerin üzerine etleri yerleştirin. Üzerine vişne sosu ve nohutları paylaştırarak servis edin. Afiyet olsun.